Annons

Kvinna mördad framför barnen – maken åtalad

En man i 45-årsåldern ställs på onsdagen inför rätta misstänkt för att ha mördat sin hustru, framför deras gemensamma barn, på påskafton.
Brott • Publicerad 22 juni 2021
En kvinna knivmördades av sin man framför sina barn på påskafton. På onsdagen ställs mannen inför rätta. Arkivbild.
En kvinna knivmördades av sin man framför sina barn på påskafton. På onsdagen ställs mannen inför rätta. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Mannen greps direkt på platsen, i Flemingsberg söder om Stockholm, och har sedan dess suttit häktad misstänkt för mord. I förhör under utredningen har han erkänt att han mördade kvinnan.

Enligt stämningsansökan ska mannen ha dödat kvinnan genom att hugga, sticka eller skära henne med kniv upprepade gånger mot kroppen.

Annons

Parets tre gemensamma små barn ska ha blivit vittne till mordet.

Enligt Expressen ska kvinnan ha mördats 14 timmar efter att hon i ett sms meddelat mannen att hon ville skiljas.

Fallet är en av flera liknande händelser som fick stor uppmärksamhet under våren, där män dödat en kvinna som han haft eller hade en relation med.

Enligt åklagaren hade mordet karaktären av en avrättning och var särskilt hänsynslöst eftersom det skedde mot en närstående i hemmet och framför de gemensamma barnen.

Mannen har under häktningstiden genomgått en rättspsykiatriska utredning som Rättsmedicinalverket har genomfört. Utredningen visar att han inte lider av en allvarlig psykisk störning,

Enligt rättsutlåtandet led han inte heller av en allvarlig psykisk störning vid tiden för det misstänkta brottet och kan därmed inte dömas till rättspsykiatrisk vård om han skulle fällas i domstol.

Rättegången mot mannen inleds på onsdagen och avslutas dagen efter.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons