Annons

Kvinna inlåst och slagen – man dömd

Brott • Publicerad 2 september 2020
En kvinna hölls inspärrad i en lägenhet och blev misshandlad av en man under delar av en helg. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En kvinna hölls inspärrad i en lägenhet och blev misshandlad av en man under delar av en helg. Nu har mannen fällts för bland annat olaga frihetsberövande och misshandel, skriver Göteborgs-Posten.

Dramat utspelade sig i en ort i västra Sverige.

Annons

Kvinnan har berättat att hon fick hjälp av en flicka i tioårsåldern när hon skulle fly från bostaden. Flickan hjälpte till att hålla utkik efter mannen medan kvinnan tog sig ut genom ett fönster. Hon sökte sedan hjälp i en affär och larmade polisen.

Mannen, som är i 30-årsåldern, förnekar brott. Han säger att kvinnan haft möjlighet att lämna lägenheten och att hon orsakade skadorna på sig själv genom att slå sig med ett dammsugarrör.

Han fälls för olaga frihetsberövande, tre fall av misshandel, olaga tvång och övergrepp i rättssak. Mannen döms till två års fängelse.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons