Annons

Kvinna döms för brutal knivattack mot man

Brott • Publicerad 12 februari 2020
Hovrätten över Skåne och Blekinge dömer en kvinna till åtta års fängelse för mordförsök. Arkivbild.
Hovrätten över Skåne och Blekinge dömer en kvinna till åtta års fängelse för mordförsök. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En kvinna döms i hovrätten till åtta års fängelse för mordförsök mot en man i Ronneby som i februari förra året hittades blodig i en trappuppgång, endast iförd kalsonger. Han hade fått djupa knivhugg i både bröstet och ryggen, rapporterar Blekinge Läns Tidning , men var så berusad att han inte mindes vem som skadat honom.

Polisen grep en närstående kvinna som hittades sovande i en lägenhet i samma hus. Hon hade blod från mannen på ena handen och på sina kläder och en kniv med blod från mannen hittades i en låda i nattduksbordet.

Annons

Trots detta friades hon av tingsrätten, som kom fram till att det inte var uteslutet att dådet utförts av någon annan, eftersom hon skulle ha kunnat få de blodspår hon hade på sig när polisen ledde henne ut ur lägenheten. Men domen överklagades och i hovrätten vittnade en polis om att kvinnan hade blod på sig redan innan hon fördes ut ur lägenheten.

Kvinnan ska betala 125 000 kronor i skadestånd till mannen. Hon är tidigare dömd för medverkan vid ett grovt rån där en äldre man utsattes för tortyrliknande misshandel.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons