Annons

Kvinna bakom advokatattack inte psykiskt sjuk

Brott • Publicerad 4 januari 2021
Den kände advokaten sköts med två skott på Kungsholmen i Stockholm i september 2019. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Den kvinna i 50-årsåldern som av Stockholms tingsrätt funnits vara skyldig till försök till anstiftan till mord, stämpling till mord och förberedelse till mord på en känd advokat, lider inte av en allvarlig psykisk störning, rapporterar Expressen.

Tingsrätten beslutade att kvinnan skulle genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan straffet för brotten utdömdes. Enligt undersökningen lider kvinnan inte av en allvarlig psykisk störning i lagens mening och kan därför dömas till fängelse.

Annons

Det var i september 2019 som advokaten träffades av två skott från en pistol, ett i buken och ett på hans väska, på Kungsholmen i Stockholm. Han fick livshotande skador men klarade sig. I somras dömdes en 54-årig man till 14 års fängelse för mordförsöket.

Det är ännu inte klart när dom i fallet meddelas.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons