Annons

Kvinna åtalas för knivmord: "Olyckshändelse"

Mannen i 40-årsåldern knivhöggs till döds utanför en skola i Ronneby.
Nu åtalas en jämnårig kvinna för mordet.
Brott • Publicerad 1 februari 2022
Mannen hittades död utanför en skola i Ronneby i mitten av maj förra året. Nu åtalas en 37-årig kvinna vid Blekinge tingsrätt misstänkt för mord. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var i mitten av maj förra året som mannen i 40-årsåldern hittades död utanför skolan i Ronneby. Den jämnåriga kvinnan greps kort därefter.

Hon har suttit häktad sedan dess och åtalas nu misstänkt för mord. Den åtalade kvinnan och offret ska ha känt varandra sedan tidigare och enligt åtalet högg hon mannen i bröstkorgen.

Annons

– Min huvudman förnekar brott. Hon vidgår att hon orsakat mannens död genom det här knivhugget, men för mig är det uppenbart att det är en ren olyckshändelse, säger försvarsadvokat Christer Holmqvist till TT.

Enligt försvaret har händelseförloppet varit snabbt. Fyra personer var på plats när mannen knivhöggs till döds.

– Flertalet av dem var kraftigt berusade, inklusive min huvudman. Trots det enorma utredningsmaterialet så finns det enligt min uppfattning inga tydliga uppgifter om vad som egentligen inträffar när mannen avlider, säger Holmqvist.

Även en man i 30-årsåldern häktades kort efter mordet, men han släpptes på fri fot i somras och är helt avskriven från utredningen, rapporterar Blekinge Läns Tidning.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons