Annons

Kuvöser evakuerade vid brand i Lund

Brand • Publicerad 8 december 2020
Kuvöser med barn fick evakueras när en brand bröt ut i en kulvert under Skånes universitetssjukhus i Lund under natten. Arkivbild.
Kuvöser med barn fick evakueras när en brand bröt ut i en kulvert under Skånes universitetssjukhus i Lund under natten. Arkivbild.Foto: Emil Langvad/TT

Under natten mot tisdag började det brinna i en kulvert nära kvinnokliniken på Skånes universitetssjukhus i Lund och både patienter och kuvöser med barn fick evakueras på grund av omfattande rökutveckling, skriver Sydsvenskan.

Polis och sex enheter från räddningstjänsten skickades till sjukhuset när larmet kom strax efter midnatt. Rök spred sig på kvinnokliniken och medan den vädrades ut flyttades patienter till ambulanser och kuvöser med barn placerades i entrén.

Vid klockan halv två var elden i stort sett släckt och vid 03-tiden var alla patienter tillbaka på avdelningen. Eftersom det inte går att utesluta brott utreder polisen tills vidare eldsvådan som mordbrand.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons