Annons

Kristoffersson tillbaka i rallycross-VM

Rallycross • Publicerad 11 mars 2020
Johan Kristoffersson gör comeback i rallycross-VM. Och han siktar på en tredje titel. Arkivbild.
Johan Kristoffersson gör comeback i rallycross-VM. Och han siktar på en tredje titel. Arkivbild.Foto: Micke Fransson/TT

Johan Kristoffersson gör comeback i rallycross-VM. Och han siktar på en tredje titel.

– Mitt mål är att fajtas om guldet, säger 31-åringen från Arvika till Nya Wermlandstidningen.

Annons

Johan Kristoffersson tog två raka segrar i rallycross-VM 2017 och 2018. Men förra året drog sig Volkswagen ur serien efter turbulens kring vad som ska hända med elektrifieringen av bilarna.

Men nu bekräftas att Johan Kristoffersson är tillbaka. Det sker i egen regi med teamet Kristoffersson Motorsport. Satsningen innebär att rally och racing läggs åt sidan. Allt fokus blir på rallycrossen. Ändå är inte hela säsongen säkrad ännu.

– Vi hoppas kunna göra så bra resultat inledningsvis att vi lyckas skaffa oss extra support för att genomföra slutdelen av säsongen, säger teamchefen Tommy Kristoffersson till Nya Wermlandstidningen.

Svenske Timmy Hansen är regerande världsmästare. Säsongen startar i Barcelona den 18–19 april och kommer till svenska Höljes den 4–5 juli.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons