Annons

Kristersson bjuder in partiledare till möte

Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in oppositionen nästa vecka för överläggningar om säkerhetsläget.
Politik • Publicerad 27 januari 2023
Statsminister Ulf Kristersson (M). Arkivbild.
Statsminister Ulf Kristersson (M). Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Partiledarna för samtliga riksdagspartier kommer på mötet att informeras om säkerhetsläget "med anledning av de demonstrationer och hot som nu riktas mot Sverige och svenska intressen efter de senaste veckornas aktioner i Stockholm", står det i inbjudan, som Expressen var först att rapportera om.

I en kommentar om mötet säger Ulf Kristersson:

Annons

"Med anledning av situationen i vår omvärld, är det viktigt att samla riksdagens partier till dialog om Sveriges säkerhet. Att nå enighet i frågor om detta, och kyla ner situationen – ta ned tonläget – är just nu centralt".

"Det är viktigt att alla partiledare får information om läget, och vilka utmaningar Sverige står inför. Nu är tid för samling".

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson välkomnar mötet.

"Vi har sökt regeringen under en tid så det är välkommet att de bjuder in till samtal när vi hamnat i ett så allvarligt läge", säger hon i en skriftlig kommentar.

Mötet ska hållas klockan 17 på tisdag.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons