GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kriminella ska kunna vräkas lättare

Politik • Publicerad 23 juni 2022
Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) säger att regeringen befinner sig i slutskedet av beredningen. Arkivbild.
Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) säger att regeringen befinner sig i slutskedet av beredningen. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Regeringen vill göra det lättare att vräka kriminella gäng som använder bostäder och lokaler som bas för sin verksamhet, rapporterar Dagens industri.

Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) säger till tidningen att regeringen har haft en dialog med fastighetsbranschen.

– Vi förbereder åtgärder för att kunna se till att man kan ingripa mot de här kriminella i ökad utsträckning. Detaljerna kring det kommer vi att presentera redan i nästa vecka, säger Johansson.

– Vi är precis i slutskedet av beredningen. Den här regeringen är inte rädd för att ta i de kriminella gängen, snarare tvärtom.

Moderaterna och Liberalerna har kritiserat regeringen för att inte göra tillräckligt i frågan.

Dagens industri har tidigare rapporterat om hur kriminella gäng varit fredade från att vräkas, trots att polisen gjort beslag av bland annat vapen och narkotika i bostäder och lokaler som de hyrt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.