Annons

Kriminalitet i fokus när SD talade på Järvaveckan

Sverigedemokraternas gruppledare Linda Lindberg pratade om hur en oansvarig migrationspolitik lett till utbredd brottslighet under torsdagens tal på Järvaveckan.
– Är du gammal nog att spränga och skjuta, är du gammal nog att ta straffet, sade Lindberg.
Politik • Publicerad 1 juni 2023
Sverigedemokraternas gruppledare Linda Lindberg höll partiets tal på Järvaveckan i Stockholm.
Sverigedemokraternas gruppledare Linda Lindberg höll partiets tal på Järvaveckan i Stockholm.Foto: Henrik Montgomery/TT

Linda Lindberg målade upp en dyster bild av ett splittrat Sverige som länge präglats av en misslyckad och oansvarig migrationspolitik. En politik som Sverigedemokraterna har haft litet inflytande över, enligt Lindberg.

– I stället för ansvar och konsekvenstänk har politiken låtit välkomna väldigt många människor, på kort tid, till vårt land utan att sedan ha klarat av att skapa en rättvis chans för dem, sade hon.

Annons

Linda Lindberg talade om ett "tydligt och kraftfullt skifte av fokus" på rättspolitikens område där straffen för gängkriminella ska skärpas kraftigt och där tillfälliga visitationszoner ska kunna införas. Hon sade också att staten tidigare, i princip, har sett mellan fingrarna när unga personer begått brott.

– Är du gammal nog att spränga och skjuta, ja då är du också gammal nog att ta straffet.

Partiets plan är att Linda Lindberg även ska hålla Sverigedemokraternas tal på Almedalsveckan i Visby, i stället för partiledare Jimmie Åkesson.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons