Annons

Kraftigt vinstlyft för Stillfront

Ekonomi • Publicerad 12 augusti 2020
Coronapandemin har gett ett starkt inflöde av nya användare för spelbolagen. Arkivbild.
Coronapandemin har gett ett starkt inflöde av nya användare för spelbolagen. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Spelutvecklaren Stillfront redovisar en vinst före skatt på 250 miljoner kronor för årets andra kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 105 miljoner kronor under motsvarande kvartal i fjol.

Nettoomsättningen lyfter från 480 miljoner till 1 192 miljoner kronor.

Annons

"Intäkterna gynnades av en stark organisk tillväxt i vår spelportfölj samt tillväxt från våra förvärvade studios Kixeye, Storm8 och Candywriter. Med våra senaste förvärv har vi förbättrat vår produktmix ytterligare", skriver Stillfronts vd Jörgen Larsson i en kommentar.

Han tillägger att det starka inflödet av nya användare under andra kvartalet och ökad aktivitet bland befintliga användare kommer ha en fortsatt inverkan på resultatet, men tillägger att han förväntar sig "ett mer normaliserat mönster inklusive säsongseffekter under andra halvåret".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons