Annons

Kortare öppettider för restauranger i Finland

Finland • Publicerad 10 oktober 2020
Barer i sex finländska landskap måste sluta servera alkohol senaste klockan 22 från och med söndag. Arkivbild.
Barer i sex finländska landskap måste sluta servera alkohol senaste klockan 22 från och med söndag. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Från och med söndag gäller striktare restriktioner för restauranger och barer i sex landskap i Finland där smittspridningen ökar i oroande takt.

Försäljning av alkoholhaltiga drycker måste avslutas senast klockan 22 och en timme senare ska restaurangerna vara stängda. Dessutom får de bara ta in hälften så många besökare som de har platser.

Annons

Reglerna gäller i landskapen Nyland, Egentliga Finland, Birkaland, Egentliga Tavastland, Österbotten och Södra Österbotten, enligt nyhetsbyrån SPT.

I övriga landskap fortsätter de restriktionerna som trädde i kraft den 8 oktober att gälla. De innebär att restaurangerna får hålla öppet till klockan 1 och servera alkohol till 24.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons