Annons

Konstnär lurade Google i Berlin

Konst • Publicerad 4 februari 2020
Kamerabil från Google. Arkivbild.
Kamerabil från Google. Arkivbild.Foto: Paul Kleiven/NTB scanpix/TT

Den Berlinbaserade konstnären Simon Weckert, som specialiserar sig på verk i den digitala tidsåldern, lyckades leda om trafiken i Berlin helt på egen hand, skriver The Guardian.

Genom att lägga 99 mobiltelefoner i en vagn, och sedan spatsera i maklig takt med dessa på den tyska huvudstadens gator, lurade han karttjänsten att tro att det bildats långa köer i trafiken. I ett klipp som publicerats på Youtube syns Simon Weckert vandra med sin lilla röda vagn mitt i gatan, eftersom de många trafikanter som använder tjänsten förmodligen valt en annan väg.

Annons

"Genom den här aktiviteten är det möjligt att göra en grön väg till en röd väg, vilket har en effekt på den fysiska världen genom att leda om bilar till en annan väg", säger konstnären om sitt projekt, skriver The Guardian.

Google säger i ett uttalande att de välkomnar konstprojektet.

"Oavsett om det sker med en bil, en vagn eller en kamel så gillar vi när Google Maps används på kreativa sätt. Det hjälper oss att få kartorna att fungera bättre i det långa loppet".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons