Annons

"Konstig känsla" ställs ut på museum

Konst • Publicerad 2 mars 2020
Marc Teyssiers "Artificial skin for mobile devices" visas på Arkdes utställning. Pressbild.
Marc Teyssiers "Artificial skin for mobile devices" visas på Arkdes utställning. Pressbild.Foto: Marc Teyssiers

Ljud och rörelser som skapar en känsla för dem som lyssnar och tittar – så kallad ASMR– har länge varit en hit på internet. Nu lyfter museet Arkdes upp fenomenet i en ny utställning som fått namnet "Konstig känsla känns bra".

ASMR står för Autonomous Sensory Meridian Response och beskrivs av Arkdes som "lågfrekvent eufori" skapad av just lugnande ljud och rörelser. Men det har även drivit fram ett helt nytt designfält som älskas av en del och väcker djupt obehag hos andra.

Utställningen, som invigs den 8 april, innehåller både ljudverk och audiovisuella verk, men också designföremål. Ett av de föremål som lär väcka uppmärksamhet är prototypen av Marc Teyssiers "Artificial skin for mobile devices", där en mobiltelefon klätts i konstgjord hud.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons