Man häktad – knuffade kvinna framför tåg

En 33-åring knuffade en kvinna i 70-årsåldern framför ett godståg – framför ögonen på ett 20-tal vittnen på Lunds centralstation.
Mannen är nu häktad misstänkt för mordförsök och ska genomgå en sinnesundersökning.
Brott • Publicerad 4 december 2019
Sent på måndagskvällen knuffades en kvinna framför ett godståg på Lunds centralstation och blev svårt skadad.
Sent på måndagskvällen knuffades en kvinna framför ett godståg på Lunds centralstation och blev svårt skadad.Foto: Johan Nilsson/TT

– I stort har vi en bra bild av händelseförloppet, säger åklagaren Henrik Steen till TT.

Mannen är norsk medborgare och ska inte ha haft någon relation till kvinnan, som skadades svårt. Motivet är fortfarande oklart. Under häktesförhandlingen fattades beslut om att mannen ska genomgå en så kallad liten sinnesundersökning, som brukar ta en till två veckor.

– Han har inte sagt någonting i förhör. Han har inte kunnat ange sin inställning till brottsmisstanken, han har varken förnekat eller erkänt, säger åklagaren Henrik Steen.

Trots mannens tystnad har Henrik Steen goda förhoppningar om utredningen då ett 20-tal personer på perrongen blev vittnen till händelsen, som dessutom finns på film.

– Jag vill inte gå in på detaljer, men det finns övervakningsfilm som vi har tagit del av och som visar tydligt vad som hände, säger han.

Kvinnan vårdas fortfarande på sjukhus för sina skador. Hon har inte kunnat höras än, men åklagaren planerar att prata med henne under onsdagen.

Rättelse: I en tidigare version uppgavs fel ålder på den häktade mannen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.