Annons

Knivhögg barn – psykiskt störd

Brott • Publicerad 12 september 2023
Blodspår på den gång- och cykelväg i Ängelholm där en ung flicka skadades allvarligt i en knivattack. Arkivbild.
Blodspår på den gång- och cykelväg i Ängelholm där en ung flicka skadades allvarligt i en knivattack. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinnan som är misstänkt för mordförsök på en tioårig flicka i Ängelholm i början av sommaren har erkänt. Nu visar det sig att kvinnan är allvarligt psykiskt störd, enligt den rättspsykiatriska undersökning som kvinnan genomgått inför rättegången.

Den ansvarige rättspsykiatrikern menar att den även finns en risk att kvinnan återfaller i allvarlig brottslighet, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Annons

Det var den 12 juni som flickan attackerades med kniv i Ängelholm. Åklagaren har tidigare uppgett att kvinnan och flickan inte är bekanta sedan tidigare.

Bara dagar innan dådet gick polisen ut och berättade att de sökte en okänd kvinna som var misstänkt för en rad brott mot unga i Ängelholm. Totalt rör det sig om fyra händelser.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons