Annons

Klobuchar hoppar av – reser till Biden

Minnesotasenatorn Amy Klobuchar ger upp sitt försök att bli Demokraternas kandidat till USA:s presidentpost.
Hon ställer sig bakom Joe Biden, vilket även Pete Buttigieg uppges göra.
USA • Publicerad 2 mars 2020
Minnesotasenatorn Amy Klobuchar ger upp sina försök att bli Demokraternas presidentkandidat. Arkivbild från den 28 februari.
Minnesotasenatorn Amy Klobuchar ger upp sina försök att bli Demokraternas presidentkandidat. Arkivbild från den 28 februari.Foto: Patrick Semansky/AP/TT

Klobuchar är på väg Dallas, i delstaten Texas, där hon kommer att ställa sig sida vid sida med sin tidigare konkurrent Joe Biden när han håller valmöte, meddelar hennes kampanjstab.

Klobuchar lanserade sig själv som en pragmatisk mittenkandidat, men nådde inte upp till ett tvåsiffrigt antal procent i nationella opinionsmätningar där hon ställdes mot sina primärvalskonkurrenter. Vid de nomineringsmöten som varit gjorde hon bäst ifrån sig i delstaten New Hampshire, där hon fick knappt 20 procent av rösterna.

Annons

I ett primärval där vänsterkandidaten Bernie Sanders blivit favorit och tagit en tidig ledning i antal delegater har flera kandidater gjort upp om mer mittenorienterade väljares röster. Där har Joe Biden, som tog en viktig seger i helgens nomineringsmöte i South Carolina, och New York-miljardären Michael Bloomberg dragit ifrån.

Pete Buttigieg, som också hoppade av primärvalet efter helgens nomineringsmöte i South Carolina, är enligt en av sina rådgivare också på väg att ge sitt stöd till Biden.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons