Annons

Klinsmann slutar som tränare i Hertha Berlin

Fotboll • Publicerad 11 februari 2020
Jürgen Klinsmann slutar som manager i Hertha Berlin. Arkivbild.Foto: Sören Stache/AP/TT

Efter bara tio veckor på posten som Hertha Berlins manager hoppar Jürgen Klinsmann av uppdraget. Den före detta tyske landslagsanfallaren tog över efter Ante Covic så sent som i slutet av november förra året.

Under Klinsmann, som på sin Facebooksida anför brist på stöd och förtroende som skäl till att han slutar, har Hertha Berlin bara vunnit en av de senaste fem matcherna.

Annons

Klubben ligger på 14:e plats i Bundesliga och har sex poäng ned till nedflyttningstrecket. Under det senaste transferfönstret spenderade klubben över 700 miljoner kronor på nyförvärv.

– Jag är helt övertygad om att vi kommer att stanna kvar (i Bundesliga), men som tränare behöver jag förtroende från alla inblandade. I kampen för att undvika nedflyttning är enighet, solidaritet och koncentration grundstenar. Kan de inte garanteras kan jag inte leverera fullt ut som tränare eller leva upp till mitt ansvar, säger Klinsmann.

Han meddelar att han sitter kvar i Hertha Berlins styrelse.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons