Annons

Kinatillit gav fortsatt plus på Wall Street

USA-börserna fortsatte veckans uppgång på torsdagen, bland annat tack vare positiv arbetsmarknadsstatistik och ökat förtroende för Kinas sätt att hantera coronavirusutbrottet.
Börs • Publicerad 6 februari 2020
USA-börserna fortsatte uppåt. Arkivbild.
USA-börserna fortsatte uppåt. Arkivbild.Foto: Richard Drew

Kineserna har utlovat en halvering av tullarna på vissa amerikanska varor, ett sätt att få investeringsviljan att bestå och dämpa de ekonomiska effekterna av coronavirusets härjningar.

De amerikanska utgifterna för arbetslöshetsunderstöd sjönk under förra veckan till de lägsta på nio månader, något som också gladde marknaden inför den månatliga rapporten om arbetsmarknaden som kommer på fredagen.

Annons

Till dagens vinnare hörde Twitter som för första gången redovisade en omsättning över en miljard dollar i kvartalsrapporten. Aktien rusade 15,2 procent.

En annan vinnare var tobaksbolaget Philip Morris som steg 2,9 procent efter ett bra kvartalsresultat.

På den negativa sidan fanns läkemedelsbolaget Becton Dickinson som i sin rapport räknat ned utsikterna för helåret. Aktien dök 11,5 procent.

Dow Jones industriindex ökade 0,3 procent, Nasdaqs kompositindex gick upp 0,7 procent och S&P 500 steg 0,3 procent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons