Kikki, Bettan och Lotta till Kalmarsalen

Danielsson, Andreassen och Engberg. Eller Kikki, Bettan och Lotta.
Trion spricker och ger sig ut på avskedsturné.
Nyheter • Publicerad 22 november 2003

Första stopp blir i Kalmar (Kalmarsalen) den 20 februari.

Tre av landets mest framgångsrika schlagersångerskor gör just nu succé på Cirkus i Stockholm. Gästspelet är förlängt till den 13 december.

- Jätteroligt. Självklart är det extra spännande att vi får premiären här. Det betyder extra uppmärksamhet för Kalmar, säger Yvonne Petersson, konsertansvarig på Kalmarsalen.

Kikki, Bettan och Lotta började jobba tillsammans i samband med Melodifestivalen 2002 men lyckades inte hela vägen med Vem é du vill ha. Däremot vann de folkets hjärta och radade snabbt upp ett pärlband av hits som lockade folk till krogen.

Vad de ska syssla med i framtiden är oklart. Lotta Engberg har tidigare sagt att hon vill syssla med klassisk musik och det ryktas att hon redan gjort några solistinspelningar med Prags symfoniorkester.

Fler vårnyheter

Kalmarsalen nöjer sig inte med Kikki, Bettan och Lotta i vår. Programmet börjar ta form och det står redan klart att Peter Carlsson & Blå Grodorna kommer (7 februari). Siw Carlsson dyker upp i slutet på februari med Änglar med glorian på sned. Scenen delar hon med Eva Rydberg och Ewa-Britt Strandberg. Lill Lindfors och Jacques Werup gör Levande tillsammans den 29 mars.

- Vi har mer på gång och det ser ut som våren blir riktigt, riktigt bra, säger Yvonne Petersson.

Klart är också att Carola flyttar sin julshow från sporthallen till Kalmarsalen.

Peter Ahlén
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.