GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kennelklubben kräver att fler vargar skjuts

Natur • Publicerad onsdag 18:43
Svenska Kennelklubben, LRF och Svenska Jägareförbundet kräver att vargstammen ska minskas. Arkivbild.
Svenska Kennelklubben, LRF och Svenska Jägareförbundet kräver att vargstammen ska minskas. Arkivbild.
Foto: Jonas Ekströmer / TT

Jägareförbundet och Lantbrukarnas riksförbund (LRF) har sedan tidigare krävt att vargstammen ska bli mindre. Nu ansluter sig Svenska Kennelklubben till kravet, rapporterar Jaktjournalen.

"Det är framförallt jakthundarna som blir drabbade när vargstammen blir stor. Vi ställer oss till fullo bakom de krav som Svenska Jägareförbundet och LRF för fram", säger Svenska Kenneklubbens vd Kees de Jong till tidningen.

Organisationerna vill att vargstammen ska minskas med omkring 100 djur. Det finns nästan 400 vargar i Sverige, enligt den senaste inventeringen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.