Annons

KD rasar i opinionen – "tar tid att leverera"

Kristdemokraterna får 2,6 procent i en ny väljarbarometer.
Men det handlar inte om svikna vallöften, enligt KD-ledaren Ebba Busch:
– Nej, det tar tid att leverera på vallöftena.
Politik • Publicerad 27 september 2023
En opinionsmässigt pressad Ebba Busch vid ett besök på SCA i Östrand i Timrå.
En opinionsmässigt pressad Ebba Busch vid ett besök på SCA i Östrand i Timrå.Foto: Mats Andersson/TT

Kristdemokraterna får 2,6 procent i en ny väljarbarometer som Indikator Opinion gör för Sveriges Radio Ekot. Det är långt under riksdagsspärren på fyra procent och en nedgång med 1,5 procentenheter jämfört med förra mätningen i juni och det lägsta stödet för alla riksdagspartier.

I mätningen har även frågan ställts om varför man byter parti.

Annons

– När vi ser på KD då säger de att det har med brutna vallöften att göra, säger Per Oleskog Tryggvason, opinionschef på Indikator Opinion, till Ekot.

Men det håller Ebba Busch inte med om.

– Peka på ett enda vallöfte som vi har lämnat. Vi har inte lämnat något av det vi har lovat svenska folket. Men det tar tid att städa upp efter alla de här åren, säger hon till TT.

Hon pekar också på att KD inte fått särskilt mycket utrymme i den politiska debatten.

Även Liberalerna hamnar under riksdagsspärren i mätningen med 3 procent och Centerpartiet backar till 4, men det är endast KD:s siffror som är statistiskt säkerställda i mätningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons