Katt på rymmen på öppet hav

Samhälle (TT) Artikeln publicerades
En katt har rymt ombord på en färja mellan Sverige och Tyskland. Genrebild.
Foto: Hasse Holmberg/TT
En katt har rymt ombord på en färja mellan Sverige och Tyskland. Genrebild.

Det är inte bara människor som längtar söderut i mörka januari. Personalen på TT-Lines färja Peter Pan har hittat en fyrfotad fripassagerare, som de efterlyser en ägare till, skriver Ystads Allehanda.

En katthona i sele, som tros ha åkt med färjan från Trelleborg till såväl Rostock som Travemünde i Tyskland, hittades på bildäck och nu vill personalen hitta ägaren.

-Jag tror att den rymt från en husbil och att den inte är från Trelleborg. Men jag kan ju inte veta, säger Camilla Schönström, som jobbar på färjan, till tidningen.

Eftersom det är oklart var katten kommer ifrån tänker kaptenen på Peter Pan lämna in den i Tyskland för att försöka hitta en id-märkning. Men Camilla Schönström hoppas att en ägare hör av sig innan dess.

-Jag är så orolig över att man inte hittar ägaren i Tyskland och så hamnar den bara någonstans eller så avlivar man den. Det vore hemskt, säger hon.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.