Annons

Kärleksbrev hittar hem efter 100 år

En bunt kärleksbrev som en soldat i första världskriget skickade till sin fru är på väg tillbaka till familjen – mer än 100 år efter att de skrevs.
Storbritannien • Publicerad 10 januari 2021
Mer än 100 år gamla kärleksbrev som hittats i England kommer att lämnas tillbaka till familjen. Arkivbild.
Mer än 100 år gamla kärleksbrev som hittats i England kommer att lämnas tillbaka till familjen. Arkivbild.Foto: Gerry Broome/AP/TT

Breven är adresserade till Mrs Mary Fortune och hittades i ett syskrin som skänkts till en second hand-butik i brittiska Sunderland. Avsändare till breven är hennes make, soldaten George Fortune.

Butikspersonalen bestämde sig för att leta reda på Mrs Fortunes släktingar för att försöka lämna tillbaka breven, rapporterar BBC. Butikens förfrågan nådde David Bambrough, vars förfader var bror till Mary Fortune. Han är själv intresserad av släktforskning och ser mycket fram emot att ta emot breven.

Annons

– Det är ganska känslosamt, det är något konkret som kopplar oss till människor vi känner till.

David Bambrough kommer att få ta emot breven efter att den nedstängning som råder på grund av coronapandemin har lyfts.

Ett av breven som hittades är från kung Georg V och meddelar att George Fortune dödats i strid.

Fortune och hans hustru Mary hade en dotter, Marjorie, som bara var några månader gammal när hennes far dog vid 27 års ålder. Marjorie avled 2003 utan att lämna efter sig några barn, enligt Bambrough.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons