Annons

Kanadas premiärminister isolerar sig

Coronavirus • Publicerad 12 mars 2020
Kanadas premiärminister Justin Trudeau och hustrun Sophie Gregoire-Trudeau har valt självisolering sedan hon känt sig krasslig. Arkivbild.
Kanadas premiärminister Justin Trudeau och hustrun Sophie Gregoire-Trudeau har valt självisolering sedan hon känt sig krasslig. Arkivbild.Foto: Justin Tang

Kanadas premiärminister Justin Trudeau och hans fru Sophie Gregoire-Trudeau har valt att isolera sig. Orsaken är att hon genomgår tester för coronaviruset efter att ha återvänt från ett talararrangemang i Storbritannien med "lindriga influensalika symptom".

Sophie Gregoire-Trudeaus symptom har lagt sig sedan hon kom hem på onsdagen. Men som en försiktighetsåtgärd har Justin Trudeau bestämt sig för att från hemmet delta i möten och samtal, enlig ett uttalande från premiärministerns kansli.

Annons

Han har därför bland annat ställt in en träff i Ottawa med kanadensiska provins- och territorieledare.

Av uttalandet framgår inte om isoleringen omfattar parets tre barn.

Kanada har mer än 100 bekräftat smittade, dubbelt så många som förra veckan.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons