Annons

Kanada samtalade med gripna i Kina

Kina/Kanada • Publicerad 11 oktober 2020
Kanada har haft konsulär kontakt med två av sina medborgare, som sitter frihetsberövade i Kina. Senast det skedde var i januari. Arkivbild.
Kanada har haft konsulär kontakt med två av sina medborgare, som sitter frihetsberövade i Kina. Senast det skedde var i januari. Arkivbild.Foto: DARRYL DYCK/AP/TT

Kanada har tillåtits att via nätet träffa två av sina medborgare, som har suttit frihetsberövade i Kina sedan december 2018.

Det rör sig om den före detta diplomaten Michael Kovrig och affärsmannen Michael Spavor, som båda anklagas för spioneri.

Enligt Kanada ligger falska anklagelser bakom gripandena, som ses som en reaktion på att Meng Wanzhou, dotter till grundaren av det kinesiska teknikföretaget Huawei, greps i Kanada några dagar tidigare.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons