Annons

Kalmarlåt skrällde sig till Andra chansen

Neo seglade upp som en liten favorit efter ett starkt genrep. Och han motsvarade förväntningarna och sjöng Tobias Jonssons låt till Andra chansen.
Nyheter • Publicerad 27 februari 2010
Broakullasonen Niklas Jarls bidrag i år, Idiot som framfördes av Noll Disciplin, slutade på en neslig femteplats.Foto: 
Neo sjöng Kalmarsonen Tobias Jonssons låt Human frontier till Andra chansen.Foto: Bertil Ericsson/SCanpix

– Jag vågade inte tro på att vi kunde gå vidare förrän på genrepet i fredags när jag märkte vilket publikstöd Neo fick. Nu känns det bara avslappnat och skönt, säger Tobias Jonsson från Kalmar som skrivit Neos låt Human frontier.

Han ser väldigt lugnt ut trots att det bara är någon minut sedan hans största ögonblick som låtskrivare och producent: ögonblicket när Neo utropades som en av två artister som gått till Andra chansen.

Annons

– Lite förhoppningar fanns väl på att gå direkt till Globen, men vi är supernöjda med det här. Verkligen, säger Tobias Jonsson och ler litegrann.

I Andra chansen duellerar Neos 80-talspoppiga Human frontier mot Kalle Moreaus Underbart som går i folkviseton.

– Det blir spännande för det känns helt omöjligt att gissa hur det går. Det är två skilda världar, två helt olika låtar som möts, säger Tobias Jonsson.

Men Andra chansen är om en hel vecka. Ikväll, lördag, ska avancemanget firas.

– Ja, det blir nog champagne hoppas jag, säger Tobias Jonsson.

Från deltävlingen i Malmö gick Peter Jöback och, lite överraskande, Anna Bergendahl som fick flest röster, direkt till Globen. Till Andra chansen gick Neo och Pernilla Wahlgren, som därmed missar brorsan Niclas bröllop med Laila Bagge.

På den nesliga femteplatsen och utslagna av just Neo hamnade Noll Disciplin som framförde Broakullasonen Niklas Jarls låt Idiot. Men han deppade inte särskilt mycket.

– Om man känner att man gjorde det bästa man kunde så måste man ändå vara nöjd, säger Niklas Jarl.

Lotta Nyberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons