Annons

Källor: Kvinnor och barn dödade i attack i Mali

Mali • Publicerad 4 december 2021

Över 30 personer dödades då beväpnade män öppnade eld mot en buss i centrala Mali under fredagen.

– Beväpnade män besköt fordonet, skar sönder däcken och sköt människor, säger Moulaye Guindo, borgmästare i den närliggande staden Bankass i Moptiregionen, enligt Reuters.

Annons

De flesta av offren var kvinnor på väg till en marknad, rapporterar nyhetsbyrån EFE med hänvisning till lokala källor. Bland offren fanns barn, äldre och gravida.

Händelsen är den senaste i raden av dödliga attacker i regionen, som plågas av jihadistiskt våld från grupper kopplade till al-Qaida och IS.

Tusentals människor har dödats och miljoner har drivits på flykt sedan 2012, då ett uppror av jihadistiska grupper inleddes. Konflikten började i landets norra delar men har sedan spridit sig till centrala Mali och till grannländerna Niger och Burkina Faso.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons