Annons

Johaug: Tror jag kan persa med 30 sekunder

Friidrott • Publicerad 2 september 2019
Therese Johaug svalkar sig under 10|000-metersloppet. Arkivbild.
Therese Johaug svalkar sig under 10|000-metersloppet. Arkivbild.Foto: Vidar Ruud/NTB scanpix/TT

Efter guldet på 10 000 meter i norska mästerskapen har skiddrottningen Therese Johaug öppnat för att ställa upp i friidrotts-EM nästa år. Och hon tror att hon kan förbättra sina 32.20 minuter på distansen med en halv minut. Det är inom årets VM-kvalgräns.

– Jag borde klara att persa med 30 sekunder om jag får ett bättre träningsupplägg, några träningspass på bana och kanske springa med spikskor, säger hon till .

Annons

Hon säger till den norska tidningen att tankarna på EM nästa år är realistiska.

– Det hade varit kul att testa. Jag får bara känna efter hur löpformen är nästa år. Nu vet jag att jag har tiden för att kvala in. Det hade varit kul att ta en tur till Paris, säger skidstjärnan.

Att sluta med skidor för att i stället satsa på friidrott är det dock inte tal om.

– Men jag har sagt att jag har lust att pröva på maraton när jag lagt av med skidor, säger Johaug som inte utesluter en löparsatsning efter skidkarriären.

– Man ska aldrig säga aldrig. Jag ser att jag har kapaciteten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons