GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jobbade – men fick 400 000 i olika bidrag

Brott • Publicerad 31 juli 2021
En kvinna som fick försörjningsstöd i flera år trots att hon arbetade åtalas nu. Arkivbild.
En kvinna som fick försörjningsstöd i flera år trots att hon arbetade åtalas nu. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

En kvinna jobbade och levde i en relation men fick trots det både försörjnings- och hyresstöd av Norrköpings kommun i flera år. Nu åtalas hon, misstänkt för grovt bidragsbrott, skriver Norrköpings Tidningar.

Den 42-åriga kvinnan fick närmare 400 000 kronor i stöd under perioden 2015–2018. I utredningen framgår att kvinnan haft flera bankkonton än de hon uppgett till socialtjänsten vilket tyder på att hon haft flera arbetsgivare. Kommunen hittade också bilder på sociala medier där det framgår att hon inte lever ensam.

Kvinnan har erkänt brott och uppger att hon haft stora skulder som hon ville bli av med.

– Jag är väl skyldig, svarade hon på frågan hur hon ställer sig till misstankarna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.