Annons

Japan vill bli historisk – mot sitt nionde OS

Den japanska backhopparen Noriaki Kasai satsar mot att kvalificera sig för OS i Peking 2022.
Lyckas 47-åringen blir han historisk som den första vinteridrottaren som deltar i nio olympiska spel.
Backhoppning • Publicerad 6 april 2020
Noriaki Kasai siktar mot att bli den första idrottaren att vara med i nio vinter-OS. Arkivbild.
Noriaki Kasai siktar mot att bli den första idrottaren att vara med i nio vinter-OS. Arkivbild.Foto: Alexandra Wey/AP/TT

Med nio OS-starter skulle Noriaki Kasai placeras bland en ärofylld skara idrottare.

Bara Ian Millan från Kanada (ridsport, tio OS) och Hubert Raudaschl, Österrike (segling, nio OS) och Afanasijs Kuzmins, Sovjetunionen och Lettland (skytte, nio OS) har lyckats med bedriften tidigare.

Annons

Ingen har någonsin klarat det om man endast tittar på vinter-OS.

Men trots en mindre lyckad säsong 2019-2020, där Kasai hamnade utanför det japanska landslaget, har han inte gett upp drömmen.

– Jag vill tillbaka till det japanska världscuplaget. Målet är att komma med till mitt nionde OS, säger han till den tyska sajten skispringen.com.

Kasai tog sin första OS-medalj 1994 i Lillehammer där det blev silver i lagtävlingen. 20 år senare kom OS-medaljen nummer två och tre i Sotji 2014.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons