"Jag var ohyggligt nervös"

Hemskt, obekvämt och jobbigt men också väldigt kul och spännande – det är några reaktioner hos del­tagarna efter att ha sett sig själva i tv-programmet Halv åtta hos mig.
Nyheter • Publicerad 3 maj 2014
Halv åtta hos mig från Kalmar visades i veckan som gick. Foto: TV 4Vinnaren: Katarina Weiman
Halv åtta hos mig från Kalmar visades i veckan som gick. Foto: TV 4Vinnaren: Katarina WeimanFoto: 
Foto: 
Foto: 

Under veckan har tv-programmet Halv åtta hos mig utspelat sig i Kalmar och fyra Kalmarbor har fått laga mat i rutan. Slutligen blev det Katarina Weiman som efter att ha serverat bland annat en abborre som hennes sambo fiskat upp ur Kalmarsund. Vinstsumman på 15 000 kronor har gått till väskor och skor berättar hon efter en stunds fundering.

– Det var jädrigt otippat att jag vann. Jag trodde att Mattias (Thunberg) skulle ta hem det, han var min favorit.

Katarina Weiman berättar att nästan hela gänget såg torsdagens finalavsnitt hemma hos henne.

Per Dahl startade veckan i Lindsdal med en kycklingballotine till huvudrätt. Katarina Weiman berättar att hon inte lagat någon av de andras rätter i efterhand men att hon inte skulle tacka nej om Per bjöd in henne på just en kycklingballotine igen. 19 poäng fick Per Dahl av de andra deltagarna. Hans medverkan var otursförföljd. Brandvarnaren började tjuta, han skar sig i fingret flera gånger och mixern åkte i golvet.

Känner du igen dig i hur du blev framställd?

– Man ser en karikatyr av sig själv men det får man ta. Det värsta är att höra sin egen röst. Jag trodde inte att jag lät på det sättet. Annars var det urkul att se programmet, säger Per Dahl.

Brukar det gå till på det viset när du lagar mat?

– Jag var ohyggligt nervös för att hinna med allt i tid. Det var därför det blev en del missöden. Nedblodad kyckling brukar det naturligtvis inte bli.

Hur kommer det sig att du har ett solarium bäddat som en säng?

– Det är faktiskt av medicinska skäl. Jag har utslag ibland och då är det bra med UV-ljus. På höst och vinter lägger jag mig där ibland.

Han var imponerad av Banna Thioubous meny som han gav en nia i betyg.

– Det var enkla råvaror men ändå välgjort, säger Per Dahl.

Banna Thioubou är nöjd med sin egen insats i tv-programmet och skrattar åt att hon var så stressad att hon glömde att ta av sig sina strumpor med Musse Pigg på. Det fångade kamerateamet och tog med i programmet.

– Jag tycker att Katarina hade en välkomponerad meny förutom desserten som jag inte var så imponerad av. När det kommer till bäst personlighet så tycker jag att Per var en pärla, säger hon.

Så här i efterhand har Banna Thioubou redan hunnit laga rullader efter att ha blivit inspirerad av Mattias Thunbergs huvudrätt i programmet som bestod av en nötrullad med chèvre och kantarell.

Mattias Thunberg själv är nöjd med poängen som gav honom en delad andraplats med Banna Thioubou, men säger att det hade varit kul att vinna.

– Att se sig själv fåna sig i sjömanskostym känns så där i efterhand. Det kommer jag få höra på jobbet.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.