Annons

DIREKTRAPPORTERING: Fortsatta strömavbrott efter stormen Laura

Stormen Laura drog in över Sverige. Cirka 1 100 hushåll i länet är utan ström på fredagsmorgonen.
Södra Sverige • Publicerad 12 mars 2020 • Uppdaterad 13 mars 2020
Storm på väg. Här slår vågor in över hamnpiren i Färjestaden vid 13-tiden på torsdagen.
Storm på väg. Här slår vågor in över hamnpiren i Färjestaden vid 13-tiden på torsdagen.Foto: Pia Olofsson

LIVE: Så är läget just nu:

Här saknas innehåll

Stoppet gäller både bilar och tåg, uppger Skånetrafikens presstjänst för TT.

– Det är helt stängt, även för tågtrafiken, säger Anders Engzell, pressinformatör vid Skånetrafiken.

Annons

Resenärer från och till Danmark hänvisas till färjorna mellan Helsingborg och Helsingør. Prognosen är att tågen kör från 15.30, uppger Skånetrafiken på sin hemsida.

SMHI har utfärdat flera klass 2- och 1-varningar på grund av stormbyar. Tågtrafiken är inställd både över Öresundsbron liksom på en rad andra sträckor i södra och västra Sverige.

Vindstyrkor på uppåt 28 meter per sekund och regn. Det är vad stora delar av Götaland har att vänta under dagen. SMHI har därför utfärdat en klass 2-varning för hela västkusten, Skåne, Blekinge, Kronoberg, Kalmar, Öland och Gotland.

I Västra Götalands län och i Jönköpings län väntas vindstyrkan bli något svagare och SMHI har utfärdat en lägre varningsgrad: klass 1.

– Det är risk för kringflygande föremål, skador på byggnader, att träd fälls. I samband med det kan det bli en del problem med elförsörjningen, säger Jonatan Kvernby, meteorolog vid SMHI.

På grund av blåsten har flera lokala tågoperatörer valt att ställa in trafiken.

Vattennivån väntas också stiga i både Kattegatt och Öresund, och det väntas mycket hårda vindar till havs. En klass 2-varning för storm har utfärdats för sydöstra Östersjön samt Kattegatt.

Här saknas innehåll

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons