GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Inget franskt stopp för tjurfäktning

Frankrike • Publicerad 24 november 2022
Tjrufäktning får fortsätta i Frankrike. Arkivbild.
Tjrufäktning får fortsätta i Frankrike. Arkivbild.Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP/TT

Ett försök att stoppa tjurfäktning i Frankrike har stoppats. Parlamentet i Paris valde att inte ta upp ett förslag till behandling på grund av procedurfrågor.

Flera ledamöter i nationalförsamlingen med 577 stolar hade lagt till tillägg till förslaget – sammanlagt 500 sådana. Många av dessa var utformade så att de skulle ta upp lång tid av debatt i parlamentet och därmed obstruera möjlighet för debatt om andra frågor.

– Jag är verkligen ledsen, säger Aymeric Caron, parlamentsledamot och djuraktivist när han meddelade att förslaget drogs tillbaka. Tumultartade och bråkiga scener utspelades i kammaren då frågan om tjurfäktning är emotionellt laddad.

Tjurfäktningar är tillåtna i bland annat Bayonne och Mont-de-Marsani sydvästra Frankrike, liksom i Medelhavsstäder Arles, Béziers och Nîmes.

Omkring tusen tjurar dödas årligen i fäktning.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.