Annons

Efter kritik – nu får barnen pepparkakor

Samhälle • Publicerad 8 november 2019
Kommunen tvärvänder – pepparkakor kan nu köpas in till luciafirandet på förskolorna i Östersund. Arkivbild.
Kommunen tvärvänder – pepparkakor kan nu köpas in till luciafirandet på förskolorna i Östersund. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix / TT

Inga pepparkakor till förskolorna i Östersund under luciafirandet, var beskedet efter ett köpstopp på kommunala skolor och förskolor.

Men nu ändrar sig kommunen. Barn- och utbildningsförvaltningen får pengar för att täcka underskottet.

Annons

"Tack vare pengarna från kommunfullmäktige kan vi nu backa på beslutet att inte få köpa in pepparkakor till lucia och samtidigt fokusera på de större besparingarna", säger Elisabet Uitto, verksamhetschef för förskolorna i kommunen, i ett pressmeddelande.

Det tidigare beslutet – som innebar att inköp utöver kärnverksamheten stoppades – hade fått kritik, bland annat av föräldern Johanna Sjösund.

– Pepparkakor i sig är väl inte det viktigaste, men det är ju där man alltid börjar tycker jag, att spara in på barnen, sade hon till P4 Jämtland.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons