Annons

Inga hjärtstartare när domare föll ihop

Olyckor • Publicerad 27 september 2020
När en domare drabbades av hjärtstopp vid en idrottsplats i Malmö fanns ingen hjärtstartare. Arkivbild.
När en domare drabbades av hjärtstopp vid en idrottsplats i Malmö fanns ingen hjärtstartare. Arkivbild.Foto: Henrik Holmberg / TT

En fotbollsdomare drabbades under lördagen av hjärtstopp under en division 6-match på Krokbäcks idrottsplats i Malmö. Turligt nog fanns en läkare på läktaren som tillsammans med snabba åtgärder från anländande ambulanspersonal kunde rädda mannens liv, skriver Sydsvenskan.

Kritik riktas nu mot att fritidsförvaltningen i Malmö inte sett till att det sitter hjärtstartare uppsatta vid idrottsplatsen.

Annons

– De har inte agerat och förstått vikten av att ha hjärtstartare på de här anläggningarna, säger en av åskådarna som såg matchen och som själv är engagerad i föreningslivet.

Hjärtstartare finns på exempelvis simhallar och i större sporthallar men inte på alla idrottsplatser. Att placera hjärtstartare överallt tror inte Malin Eggertz Forsmark, chef på fritidsförvaltningens föreningsavdelning, kommer att bli aktuellt.

– Jag kommer tillsammans med driftansvarig att söka svar kring vilka platser som behöver, och det kommer att ske i dialog med föreningslivet, säger hon till Sydsvenskan.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons