unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Hyresgästföreningen tappar 21 000 medlemmar

Hyresgästföreningen har under 2020 tappat 21|000 medlemmar i Sverige. Arkivbild.
Hyresgästföreningen har under 2020 tappat 21|000 medlemmar i Sverige. Arkivbild.
Foto: Helena Landstedt/TT

Pandemin har slagit hårt mot Hyresgästföreningen som under 2020 tappat 21 000 medlemmar i Sverige. Det betyder 21 miljoner kronor i minskade intäkter, enligt SVT Nyheter Blekinge.

Enligt Hyresgästföreningen, som totalt i landet har över 500 000 medlemmar, är anledningen att pandemin satt stopp för möjligheten att knacka dörr hos potentiella medlemmar.

– I stället ställde vi om till att göra samhällsnytta. Vi ringde in medlemmar och förtroendevalda som blev volontärer för att handla mat och medicin åt folk i riskgrupp, säger David Petersén, chef för medlemsutveckling Hyresgästföreningen Sydost.

Hyresgästföreningen befarar att medlemsminskningen på sikt kan leda till att organisationen tappar kraft, eftersom fler medlemmar i ett bostadsområde gör att de är starkare i förhandlingar med fastighetsägarna.