Annons

Huvudroller klara för tv-serie om Kim Wall

Inspelningen har börjat, och nu är rollbesättningen för huvudrollerna i tv-serien om Kim Wall – den svenska journalisten som försvann i Öresund och återfanns mördad – officiell, rapporterar
Tv • Publicerad 7 oktober 2019
Skådespelarna Pernilla August och Rolf Lassgård spelar Kim Walls föräldrar i "Utredningen". Arkivbild.
Skådespelarna Pernilla August och Rolf Lassgård spelar Kim Walls föräldrar i "Utredningen". Arkivbild.Foto: Drago Prvulovic/TT

Søren Malling, Pilou Asbæk, Pernilla August och Rolf Lassgård är fyra av de välkända skådespelarna som ska medverka i serien "Utredningen” som får premiär i SVT 2020.

Pernilla August och Rolf Lassgård spelar Kim Walls föräldrar Ingrid och Joachim Wall.

Annons

Dramatiseringen, som produceras av Miso Film i samproduktion med Outline Film för TV2 Danmark, SVT och Viaplay, har skapats i samarbete med journalistens föräldrar och utgår från utredningsledare Jens Möllers arbete kring fallet.

Kim Wall var en svensk frilansjournalist, född 1987 i Trelleborgstrakten. Wall arbetade för flera internationella tidningar och hon rapporterade från exempelvis Sri Lanka och om turismen i jordbävningsdrabbade Haiti.

Journalisten hittades död i augusti 2017. Danske ubåtsbyggaren Peter Madsen dömdes av Köpenhamns byret (tingsrätt) till livstids fängelse för mord. Påföljden överklagades till landsretten (hovrätten), som fastställde livstidsstraffet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons