Annons

Huvudmisstänkt i terrorrättegång nekar till allt

Frankrike • Publicerad 9 februari 2022
En teckning som visar den huvudmisstänkte i terrorrättegången i Paris, Salah Abdeslam, under onsdagen.
En teckning som visar den huvudmisstänkte i terrorrättegången i Paris, Salah Abdeslam, under onsdagen.Foto: Noelle Herrenschmidt/AP/TT

Den huvudåtalade i rättegången i Paris, Salah Abdeslam, nekade till att ha begått terrorbrott när han framträdde i rätten på onsdagen.

Franskmarockanske Abdeslam upprepade sitt stöd för terrorgruppen IS men förklarade att han i sista minuten valde att inte detonera sina sprängämnen.

Annons

– Jag dödade ingen, jag skadade ingen... jag orsakade inte ens en skråma, sade Salah Abdeslam till rätten innan han frågades ut om det värsta dådet i fredstid som utförts på fransk mark.

Salah Abdeslam, 32, är den enda av förövarna som överlevde terrorattacken i november 2015 i vilken 130 människor dödades och 138 skadades.

Rättegången omfattar 20 misstänkta, varav sex i sin frånvaro, inleddes i september förra året. Dom väntas i maj.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons