Hultsfredsfestivalen ställer in

Hultsfredsfestivalen X, som skulle ha startat på onsdag nästa vecka, är inställd.
– Det känns konstigt och kaosigt och vi är förstås väldigt ledsna för alla dem som köpt biljetter de senaste dagarna, säger Håkan Durmér på Hultsfredsfestivalen, till Barometern-OT sent på tisdagskvällen.
Nyheter • Publicerad 30 juni 2010

Rockparty hade ett extra styrelsemöte på tisdagskvällen där man bestämde sig för att ställa in. Orsaken är att inte tillräckligt många biljetter har sålts.

– Så sent som i förra veckan hade vi sålt 5 000 biljetter och de senaste dagarna har vi inte fått den skjuts på utvecklingen som vi hade behövt för att festivalen ska gå runt, Håkan Durmér

Man har redan börjat ringa runt till artisterna.

Öppnar inte

Campingen och festival-entrén kommer inte att öppna och inga artister kommer att uppträda. Ett tungt beslut att ta, konstaterar bolaget, årets festival skulle ha blivit den 25:e i ordningen.

I pressmeddelandet skriver Hultsfredsfestivalen AB även att trots att det känns sorgligt att jubileumsfestivalen inte blir av så ser de tillbaka på de 24 tidigare festivalerna med stolthet.

– Vi ser tillbaka på legendariska konserter samt den glädje och den kollektiva kärlek till musiken, som under årens lopp har drivit så väl oss arrangörer som våra besökare.

Hultsfredsfestivalen AB konstaterar att i år blev det verkligen omöjligt:

Tvingas ge upp

– Vi slänger inte in handduken för att vi vill det. Vi slänger in den för att vi måste det. Vi kan inte längre erbjuda alla besökare och alla ideellt arbetande funktionärer den upplevelse de förtjänar att få vara en del av.

Så snart som möjligt kommer arrangören att ansöka om konkurs för bolaget. Det är ännu oklart om de som köpt biljetter kommer att få epengarna tillbaka, först måste konkursförvaltaren säga sitt.

Är det här slutet för Hultsfredsfestivalen?

– Det är för tidigt att säga ännu vi har inte hunnit tänka något på framtiden säger Håkan Durmer

Helena Strömblad

Lotta Nyberg

Helena Strömblad
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.