Hultsfredsfestivalen bjuder på Mumford & Sons

Mumford & Sons, som ställde in sin exklusiva spelning i Hultsfred, kommer att spela på Peace & Love istället efter ett samarbete mellan de båda festivalerna. Alla Hultsfreds festivalbesökare bjuds på spelningen.
Nyheter • Publicerad 18 juni 2012
Om mindre än två veckor spelar Mumford & Sons i Borlänge och alla som var på Hultsfredsfestivalen får gå på spelningen gratis.
Om mindre än två veckor spelar Mumford & Sons i Borlänge och alla som var på Hultsfredsfestivalen får gå på spelningen gratis.Foto: Chris Pizzello

När populära bandet Mumford & Sons ställde in sin Hultsfredsspelning på grund av en olycka var besvikelsen stor bland många festivalbesökare. Hultsfredsfestivalen hade exklusiv rätt till bandet i sommar men inledde efter beskedet om olyckan ett samarbete med Peace & Love-festivalen i Borlänge.

– Mumford & Sons spelning hos oss skulle vara bandets enda i Sverige den här sommaren, men vi ville kompensera våra festivalbesökare så när Peace & Love kontaktade oss för att höra sig för om Mumford & Sons tyckte vi att det var en god idé att de spelar där, säger Ami Mören, pressansvarig på FKP Scorpio, som arrangerar Hultsfredsfestivalen.

Efter att ha undersökt saken med Mumford & Sons blev det klart att bandet spelar i Borlänge den 28 juni. Och alla som var på Hultsfredsfestivalen i år får gå gratis på Peace & Love just den dagen. Villkoret är att besökaren måste ha kvar sitt festivalarmband på armen, vilket rekommenderades under festivalhelgen. Det ska antingen vara ett 3-dagars-, 2-dagars- eller 1-dags armband för lördagen.

Bakom Hultsfredsfestivalen står bolaget FKP Scorpio och bakom Peace & Love står Live Nation. Är det vanligt att konkurrenter samarbetar så här?

– Det vet jag faktiskt inte, men vi hade ju Morrissey förra året och när han ställde in i Lund bjöd vi alla med konsertbiljetter på vår spelning. Vår festivalpublik är fantastisk och vi låter gärna deras intresse gå före, det känns väldigt bra att vi kan bjuda på det här, säger Ami Mören.

Peace & Love-festivalen äger rum i Borlänge den 26-30 juni, förutom Mumford & Sons spelar bland andra Rihanna, Regina Spektor och Roxette.

Kim Ustamujic Johansen
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.