Annons

"Hotel Rwanda"-hjälte nekas borgen

Rwanda • Publicerad 2 oktober 2020
Paul Rusesabagina (i mitten) omgiven av sina advokater vid ett tidigare tillfälle i rätten. Arkivbild.
Paul Rusesabagina (i mitten) omgiven av sina advokater vid ett tidigare tillfälle i rätten. Arkivbild.Foto: Muhizi Olivier/AP/TT

Paul Rusesabagina, den tidigare hotelldirektören som blev världskänd genom filmen "Hotel Rwanda", nekas borgen igen. Orsaken är att det finns en risk för att han flyr, enligt en domstol i Rwandas huvudstad Kigali.

Den 66-årige Rusesabagina är anklagad för en rad brott, bland annat terrorism, och riskerar livstids fängelse om han fälls. Han har tidigare begärt borgen på grund av hälsoskäl, men nekats.

Annons

I slutet av augusti i år försvann Rusesabagina från Förenade arabemiraten, där han befann sig. Några dagar senare visades han upp i handfängsel i Kigali.

Hans anhöriga tror att rwandiska myndigheter förde bort honom, något som Rwandas nuvarande president Paul Kagame förnekar.

Rusesabagina lämnade Rwanda efter folkmordet 1994, då hans agerande räddade livet på över 1 200 personer. Han har varit mycket kritisk mot Paul Kagame.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons