Annons

Shanghaibörsen faller på virusoro

Börs • Publicerad 11 januari 2021
Nedåt på Shanghaibörsen. Arkivbild.
Nedåt på Shanghaibörsen. Arkivbild.Foto: Kin Cheung/AP/TT

Shanghaibörsen föll med 1,1 procent i veckans inledande handel. En ökning i antalet inhemska covid-19-fall dämpar stämningen, liksom oro för den infekterade relationen mellan USA och Kina sedan Trumpregeringen hävt restriktioner för kontakter med officiella personer från Taiwan.

Taiwanbörsen steg samtidigt 0,6 procent.

Annons

Hongkongbörsen låg i den avslutande handeln på minus 0,1 procent. För Seoulbörsen blev det till slut också en nedgång på 0,1 procent efter det att Kospi-index under handelsdagen noterat en ny historisk rekordnivå.

Tokyobörsen, som i fredags stängde på den högsta nivån på 30 år, har helgstängt.

Dollarn stärks mot andra valutor samtidigt som stigande obligationsräntor pressar guldpriset. Världsmarknadspriset på råolja pressas efter förra veckans kraftiga lyft till följd av osäkerhet kring efterfrågan på bränsle i kölvattnet på smittspridning och nya nedstängningar i covid-19-pandemin i Europa och Kina.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons