Annons

Kriminella kopplingar utreds efter explosion

Flera bilar förstördes i en kraftig explosion i Landvetter utanför Göteborg. Polisen misstänker att händelsen har kopplingar till kriminell verksamhet.
Brott • Publicerad 1 november 2019
Polisen utreder en explosion i Landvetter.
Polisen utreder en explosion i Landvetter.Foto: Adam Ihse/TT

– Vi utreder det naturligtvis brett. Men i det som har framkommit hittills kan vi se kopplingar till organiserad kriminell verksamhet, säger polisens presstalesperson Anna Göransson till TT.

Polisen larmades till platsen vid halv åtta på morgonen. Då hade flera personer hört av sig om en hög smäll och en brinnande bil i anslutning till ett garage.

Annons

När räddningstjänsten och polisen kom till platsen såg man tre brinnande bilar – två av dem upp- och nervända. Nationella bombskyddet kallades till platsen och konstaterade att smällen var någon form av explosion.

Förutom de skadade bilarna ska ett fönster på en intilliggande byggnad ha lossat i samband med smällen.

– Jag tänkte att det är nog inte någon bensintank som smällt, utan det var en sådan kraftig explosion. När jag kom dit var jag chockad över hur lite det var kvar av bilen. Det låg bara små bitar överallt, säger ett vittne till Göteborgs-Posten.

Det finns inga uppgifter om personskador. Händelsen rubriceras som försök till mord samt allmänfarlig ödeläggelse.

– Det är ett intensivt utredningsarbete som pågår med mycket resurser som tillförs. Vi utökar dörrknackningarna. Det är ett omfattande arbete, säger Anna Göransson.

Hon uppger att man även utreder om det finns en eventuell hotbild mot någon av bilägarna.

Det finns ingen misstänkt i nuläget och ingen person är frihetsrövad, skriver polisen på sin hemsida. Polisen kommer att finnas på plats i Landvetter under stora delar av helgen för att arbeta med trygghetsskapande i området.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons