De är Årets företagare i Kalmar län: ”Vågar tänka stort”

Kalmar Artikeln publicerades

Kalmarföretaget Hatstore, som drivs av Filip Klasson och Niklas Nordheim, har haft ett fantastiskt år. På tisdagen fick de pris som Årets företagare i länet i en ceremoni på residenset.

Hatstore har bara funnits sedan 2011. Första åren som ett hobbyföretag och har egentligen bara haft riktig fart på affärerna de senaste två åren. Men när det väl lossnat har fördämningarna brustit rejält.

Hatstore prisades som Årets företagare på Residenset i Kalmar. Tf landshövding Malin Almqvist delade ut pris till Niklas Nordheim och Filip Klasson.
Foto: Mats Holmertz
Hatstore prisades som Årets företagare på Residenset i Kalmar. Tf landshövding Malin Almqvist delade ut pris till Niklas Nordheim och Filip Klasson.

På Guldfesten i mars prisades Filip Klasson och Niklas Nordheim som Årets företagare i Kalmar – och nu fick de ett ännu tyngre pris av Företagarna i länet.

– Ja, på sätt och vis är det konstigt att vi står här efter så kort tid. men det är förmodligen för att vi vågar tänka stort och sikta internationellt, säger Niklas Nordheim.

Hatstore säljer kepsar och huvudbonader på nätet och har hittills nått köpare i nio länder. Omsättningen har rusat upp till 30 miljoner kronor och antalet anställda är i dag 20 stycken. Varje dag kommer det in ungefär 500 ordrar till företaget.

– Vi är självlärda i det mesta. Men vi har också haft väldigt bra stöd från många personer runt omkring oss, säger Niklas Nordheim.

Hatstore var ett av tolv företag, ett från varje kommun, som var samlat på residenset i Kalmar för ceremonin.

– Även om det är vinnarna som får chansen att representera länet i riksfinalen i Stockholm så ska alla företag som kommit hit känna sig som vinnare. Det är också viktigt att lyfta fram personerna bakom företagen – som tar riskerna – även om det ofta är personalen som är viktigast, säger Företagarnas regionchef Pia Boklund