Annons

Hardt målskytt mot svagt Frölunda

Linköping skrällde och slog ett svagt Frölunda med 3–1 i Göteborg. Nichlas Hardt blev målskytt i sin första match för Linköping efter klubbytet från Oskarshamn.
Ishockey • Publicerad 11 februari 2020
Nichlas Hardt (i mitten) jublar efter att ha gjort 2-1 för Linköping i segermatchen mot Frölunda i Scandinavium. Hardt har just återvänt till Linköping, nu senast från Oskarshamn, och ordnade snabbt ett viktigt mål för sin nygamla klubb.
Nichlas Hardt (i mitten) jublar efter att ha gjort 2-1 för Linköping i segermatchen mot Frölunda i Scandinavium. Hardt har just återvänt till Linköping, nu senast från Oskarshamn, och ordnade snabbt ett viktigt mål för sin nygamla klubb.Foto: Adam Ihse/TT

Vasse Broc Little gjorde Linköpings första och tredje mål, och är därmed uppe i 17 fullträffar denna SHL-säsong.

– Vi vinner de flesta kamper, och på det sättet skapar de aldrig riktigt vassa lägen, säger Nichlas Hardt om Linköpings seger, som var lagets fjärde på fem matcher.

Annons

Med de tre poängen fick Linköping bättre distans till Oskarshamn och Leksand under kvalstrecket, som bägge förlorade.

Linköping spelade samlat, bestämt och inspirerat.

Frölunda, som blev svenska mästare ifjol och vann CHL för andra gången i rad för en vecka sedan, var en besvikelse.

"Helt fel attityd"

– Rätt lag vinner. Vi har helt fel attityd när vi kommer ut till matchen. Vi ser sömndruckna ut. Allting går långsamt, säger tränaren Roger Rönnberg.

– Vi vet exakt hur Linköping kommer att spela. Men vi spelar dem precis i händerna, och låter dem spelvända mot oss, fortsätter en mycket besviken Rönnberg.

Frölunda föll en placering, till fjärde plats i tabellen. Nu ska Roger Rönnberg och spelarna prata ut om prestationen.

– VI behöver nog samla ihop oss, säger tränaren och talar om vikten av att hitta lust och hunger till kommande matcher.

Linköping behöver just nu inga krissamtal. Frölunda hade vunnit nio av tio matcher mot östgötarna de tre senaste säsongerna. Men denna gång var Linköping det mest skärpta laget, från början till slut.

Det syntes inte minst i början av andra perioden. Frölunda fick spela powerplay vid ställningen 1–1, även fem mot tre. Men agerandet vid Linköpings målbur var för svagt, petigt och otajmat.

Mål i underläge

I stället kunde Linköping ta ledningen – med en man mindre. Nichlas Hardt snappade upp en puck som Frölunda tappat vid sin offensiva blålinje, och efter en soloåkning kunde dansken överlista Niklas Rubin i hemmamålet.

Annons

– Det kändes riktigt skönt, säger Johan Åkerman, assisterande tränare i Linköping.

Han var förstås också nöjd med den 31-årige återvändaren Nichlas Hardt.

– Det är en jättebra kille att ha i omklädningsrummet, och han vinner kamper åt oss, säger Åkerman om Hardt.

Micke Larsson/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons