Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Stöldmisstänkt man gripen i Kalmar. Avåkning väster om Målilla.
Grovt rattfylleri i Växjö.
Publicerad 21 mars 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

Vid 04-tiden på natten till lördagen grep polis en man i Djurängen i Kalmar.

– Vi har hittat gods som han inte kan förklara. Han är inte hörd än, utan det ska vi sätta fart på om någon timme, säger P-O Jansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar, klockan 05.

Annons

Vad det handlar om för gods vill polisen inte uppge då.

Sent på fredagskvällen inträffade en singelolycka med personbil på riksväg 23 väster om Målilla.

Larmet om olyckan i höjd med Flathult kom klockan 23.22. Räddningstjänst, ambulanspersonal och polis skickades till platsen där bilen ska ha hamnat i diket av okänd anledning.

Föraren, som var ensam i bilen, togs ut av räddningstjänsten, men ska inte ha behövt föras till sjukhus med ambulans, enligt SOS alarms händelseinformation.

Trafikverket meddelar att trafik på platsen påverkas mycket och har satt prognosen för när arbetet kan vara färdigt till klockan 00.30.

Växjö

En man född på 1990-talet stoppades av polis på Teleborg i Växjö där han körde bil vid 03-tiden på natten till lördagen.

Han misstänks nu för grovt rattfylleri.

Sverige

Två poliser har förts till sjukhus efter att ha kraschat in i ett träd i samband med en biljakt i Ljusdals kommun, skriver polisen.

Det var vid 22-tiden på fredagskvällen som patrullen försökte stoppa ett fordon efter larm om mycket vårdslöst framförande. Men föraren vägrade stanna för kontroll, varpå polisbilen följde efter.

Skadeläget är okänt men båda poliserna kunde gå från sin bil till ambulansen. Det flyende fordonet kom undan. (TT)

Annons

En polis har blivit påkörd i samband med en fordonskontroll i Åstorps kommun på fredagskvällen.

Bilen som skulle kontrolleras körde mot polisbilen och träffade den ena dörren.

Det är okänt för mig om polismannen satt i bilen eller om han eller hon hade klivit ut ur bilen, men blir åtminstone träffad av framfarten, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen region Syd.

Efter att polisen körts på avvek den misstänkta föraren från platsen och det blev en kortare biljakt innan bilen stannade. Två män i 20-årsåldern försökte springa från platsen men kunde gripas på plats.

Det är oklart vilka brottsrubriceringar som kommer att gälla men enligt Rickard Lundqvist kan det bli tal om misstänkt drograttfylleri, grovt våld mot tjänsteman eller försök till mord samt blåljussabotage.

Larmet om påkörningen kom klockan 22.20. Polismannen som träffades är inte allvarligt skadad, men har förts till sjukhus för kontroll. (TT)

Världen

Australiens kanske mest kända strand, Bondi Beach i Sydney, har stängts då strandbesökare inte följer de regler som gäller för större folksamlingar i landet, rapporterar ABC News.

Under fredagen uppmättes temperaturer på uppemot 35 grader i Sydney och många tog sig till stränderna för svalka.

– Det var en av de mest hektiska dagarna som jag någonsin har sett och det var oroande, men det är utomhus – jag kunde se att folk i allmänhet höll avståndet. Så även om stranden var otroligt packad så kunde du se att folk höll sig en och en halv, två meter från varandra, säger livräddaren Brennan Bastyovanszky, till ABC News.

I Australien skärptes i fredags reglerna gällande sammankomster för att bromsa spridningen av coronaviruset. Fler än 500 personer får inte samlas utomhus, inomhus gäller en gräns på 100 personer men då måste även varje person ha ett eget utrymme på minst två gånger två meter.

Annons

Strandstängningen är tillfällig men kommer att utvidgas till andra stränder vid behov. (TT)

Amerikanska tv-serier som utspelar sig i sjukhusmiljö har skänkt sin medicinska utrustning till vården i hopp om att kunna hjälpa till i kampen mot coronaviruset.

Både långköraren "Grey's Anatomy" och "The good doctor" har tömt sina rekvisitaförråd på handskar, ansiktsmasker och annat material som de använder till sina inspelningar.

Grey's Anatomy-spinoffen "Station 19" skänkte nyligen 300 ansiktsmasker till räddningstjänsten i Ontario i Kanada, efter att det framkommit att de tvingats återanvända masker. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons