Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Två personer ska ha förts till sjukhus efter ha blivit misshandlade i Nybro.
En bil med en stulen husvagn körde av E22 utanför Halltorp och två misstänkta män greps senare.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Publicerad 8 mars 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

Polisen har fått in två anmälningar om misshandel från Nybro, båda ska ha skett vid samma adress vid 01.30-tiden på söndagen. Två personer ska ha fått följa med ambulans in till sjukhus för kontroll, en av dem ska ha slagit i huvudet efter att ha blivit omkullknuffad. Två misstänkta personer har gripits.

Annons

Två män greps i Halltorp vid 23-tiden på lördagen, misstänkta för smitning från en trafikolycka samt stöld av en husvagn. Detta sedan polisen fått in samtal om en trafikolycka vid E22 tidigare under kvällen. Männen släpptes senare men misstankarna mot dem kvarstår, uppger polisen.

Kronoberg

En natt utan några större nyhetshändelser i länet.

Sverige

En död person har hittats utomhus i centrala Upplands Väsby norr om Stockholm, polisen misstänker mord.

Platsen är avspärrad och tekniker har kallats dit. Personen är inte identifierad.

– Vi vet inte vem det här är, vi har inte ens en arbetshypotes i nuläget. Så det är lite svårjobbat men när tekniker ska dit så vill man inte hålla på och rota för mycket så att man förstör eventuella spår, säger Mikael Pettersson vid Stockholmspolisen.

Polisen fick in larmet strax efter klockan 02 som ett hjärtstopp.

– När vi tillsammans med ambulans och räddningstjänsten kommer dit så kommer det fram uppgifter som tyder på att det kanske handlar om ett misstänkt brott. Och därför har vi inlett en förundersökning om mord, säger Mikael Pettersson. (TT)

Både tak och väggar på en sporthall i Kiruna har rasat in.

Annons

– Det är stora delar av sporthallen som rasat ihop, säger Conny Qwarfort, räddningstjänstens inre befäl, till NSD.

Han tror att den stora mängden snö orsakat raset.

– Vi har städat av, byggnaden är väldigt instabil. Vi ska eventuellt slå av en vägg, men det gör vi i samarbete med polisen i så fall då de håller på med en brottsutredning, säger Qwarfort.

Enligt Aftonbladet befann sig klättrare i hallen före olyckan, men de hann ut i tid.

– De hann ut, men de lämnade kvar sina grejer. De märkte att något var på gång, säger klätterklubbens ordförande Lena Unneberg till tidningen.

Raset inträffade sent på lördagskvällen. (TT)

Världen

Hela den italienska regionen Lombardiet – med Milano, landets näst största stad – och elva andra av landets regioner sätts i karantän fram till den 3 april. Även städerna Venedig, Parma och Rimini drabbas, enligt en resolution som premiärminister Giuseppe Conte har skrivit under.

Minst 233 människor har avlidit i coronavirusutbrottet i Italien, en ökning med 36 fall sedan fredagen. På lördagen hade drygt 5 880 konstaterade fall av smittan registrerats i landet, en ökning med över 1 200 fall jämfört med fredagen, meddelar ansvariga myndigheter. (TT)

Omkring 70 människor begravdes när en hotellbyggnad på lördagen kollapsade i staden Quanzhou i sydöstra Kina.

Annons

Vid lunchtid på söndagen rapporterade myndigheterna om att fyra omkomna har hittats i rasmassorna. Ytterligare fyra personer uppges vara allvarligt skadade. Över 30 personer har räddats.

Hotellet, med 80 rum, hade upplåtits som karantänbostad i smittskyddsarbetet kring coronaviruset. Vad som orsakat raset är oklart, men bilder som sägs komma från övervakningskameror från ett hus på samma gata visar hur hotellet kollapsade på bara ett fåtal sekunder.

Enligt myndigheterna har över 1 000 brandmän och räddningsarbetare kallats till olycksplatsen, uppger den statliga nyhetsbyrån Nya Kina. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons