Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större nyhetshändelser i Kronoberg eller Kalmar län.
Publicerad 19 februari 2020

Här saknas innehåll

Sverige

Varje år anmäls ungefär 7 000 bilbränder till försäkringsbolagen. Av dem tros cirka tio procent vara bedrägerier. För att komma till rätta med problemet har de svenska försäkringsbolagen gemensamt beslutat att under året satsa extra resurser på att utreda bilbränder, rapporterar P4 Uppland.

Annons

– Bilbränderna kostar ungefär 250 miljoner kronor om året. Då tycker vi att det är viktigt att vi går till botten med om det finns bedrägerier som en del av detta, säger Mats Galvenius, vd för försäkringsbolagens branschorganisation Larmtjänst. (TT)

Två körkortslösa män i Västerås misstänks för att ha kört varsitt fordon påverkade när de krockade med varandra, skriver polisen på sin hemsida.

Olyckan inträffade när polisen skulle stanna en 20-årig mopedförare för en kontroll. Föraren vägrade, körde över i mötande körbana och krockade där med en personbil.

Mopedföraren fördes med ambulans till sjukhus, och visade tecken på att vara narkotikapåverkad. Bilisten blåste å sin sida positivt i alkoholmätaren och fick bilen beslagtagen, då han liksom mopedisten saknade körkort. Mopeden blev även den beslagtagen, då den misstänks vara trimmad. (TT)

Världen

Fyra personer har omkommit efter det att två plan kraschat i Mangalore norr om Melbourne i Australien, rapporterar ABC News.

Räddningstjänsten larmades om olyckan strax före lunch lokal tid.

Polisen tror att två flygplan av mindre modell, båda med två personer ombord, har krockat i luften.

På flygbilder från olycksplatsen syns vraket efter det ena planet i en glänta, medan det andra ligger i ett skogsområde i närheten. (TT)

Passagerare som har testats negativt för det nya coronaviruset och som inte visar några symptom på att ha blivit smittade får nu lämna kryssningsfartyget Diamond Princess i Yokohama, Japan.

Annons

Omkring 500 personer kommer under de närmaste dagarna att lämna fartyget. Myndigheterna säger att det kommer att ta upp till tre dagar, då man väntar på testresultat.

Över 500 passagerare ombord har smittats av sjukdomen och förts till särskilda sjukhus i Japan. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons