Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En man har gripits i Västervik, misstänkt för en grov misshandel.
En personbil förstördes i en brand vid en camping utanför Orrefors.
Publicerad 8 februari 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

En man misstänks ha misshandlat en kvinna, som han ska ha en relation med, i Västervik under lördagskvällen. Polisen larmades om händelsen vid 22-tiden på fredagen och rubricerar misshandeln som grov. Kvinnan fördes till sjukhus för kontroll.

Annons

Räddningstjänsten larmades om en brand i en personbil vid en camping i höjd med väg 31, utanför Sjöbo strax före klockan 02 på lördagen. Bilen ska ha blivit utbränd. Ingen person kom till skada. Polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand.

Kronoberg

En natt utan några större nyhetshändelser i länet.

Sverige

En man i 20-årsåldern har förts till sjukhus efter ett bråk i en lägenhet i Örebro under natten mot lördagen.

– Vi har en person gripen misstänkt för mordförsök, säger Peter Persson, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Efter det att polisen hade larmats om händelsen möttes den skadade mannen upp av en patrull utanför bostaden. Beslut togs på plats om att köra honom till sjukhuset direkt utan att invänta ambulans.

– Troligtvis beror det på att han blödde ganska rejält och att man inte tyckte att man hade tid att vänta. Normalt väntar vi alltid in ambulans, säger Persson.

Skadeläget på mannen är dock okänt.

Flera personer befann sig på brottsplatsen som har spärrats av under natten. Flera förhör hålls med vittnen och polisen har bland annat tagit kläder i beslag för teknisk undersökning. (TT)

Annons

Världen

Torkan i Kalifornien och de resulterande bränderna i den amerikanska delstaten har skördat ännu ett offer, denna gång i form av företaget Apollo Masters fabrik som totalförstördes på torsdagen, skriver Pitchfork.

"Vi är i nuläget osäkra på vår framtid. De goda nyheterna är att alla våra anställda är oskadda", skriver företaget på sin hemsida.

Eldsvådan och förödelsen kan komma att påverka den globala vinylproduktionen negativt, då Apollo Masters var en av enbart två fabriker som tillverkar acetat, eller testskivor, som trycks i ett första led i skivproduktionen. (TT)

EU-ambassadören Gordon Sondland, som vittnade mot president Donald Trump i den nu avslutade riksrättsprocessen, kommer att kallas hem.

"Jag meddelades i dag att presidenten har för avsikt att kalla hem mig med omedelbar verkan från tjänsten som USA:s ambassadör i EU", säger Sondland i ett uttalande.

Tidigare under fredagen sparkades överstelöjtnant Alexander Vindman från tjänsten som Vita husets expert på Ukraina. Han har också vittnat mot Trump. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons